Osztrák-magyar Étlapszótár
|
|
Apfelstrudel |
mazsolás-fahéjas almás rétes
|
Auflauf |
szuflé, felfújt
|
Backhendl |
rántott csirke
|
Bauernschmaus |
paraszttál hússal, gonbócokkal és savanyú káposztával
|
Beuschel |
szalontüdő
|
Blunzn |
véres hurka
|
Buchteln/Wuchteln |
lekváros bukta
|
Bebreziner |
debreceni kolbász
|
Faschiertes |
fasírozott, vagdalt hús
|
Fleischlaberl |
húspogácsa
|
Frittatensuppe |
erőleves palacsintatészta-betéttel
|
Gefüllte Paprika |
töltött paprika
|
Germknödel |
gombócok
|
Griessnockerlsuppe |
grízgaluskaleves
|
Guglhupf |
bécsi sütemény
|
Kaiserschmarrn |
császármorzsa
|
Kalbsvögerl |
borjúhústekercs
|
Knödel |
nudli
|
Krenfleisch |
főtt sertéshús tormával
|
Marillenknödel |
barackos gombóc
|
Nockerl |
nokedli
|
Palatschinken |
palacsinta
|
Paradeiser |
paradicsom
|
Powidl |
szilvaszósz
|
Ribisel |
ribizli
|
Rostbraten |
piritott krumpli
|
Rotkraut |
vörös káposzta
|
Sachertorte |
Sacher-torta
|
Schinkenfleckerl |
sonkás sült tészta
|
Schwammerlsuppe |
gombaleves
|
Tafelspitz |
főtt harhahús
|
Topfenknödel |
túrógombóc
|
Wiener Schnitzel |
borjúbécsi
|
Zwetschkenröster |
szilvakompót
|
Zwiebelrostbraten |
hagymás marhasült
|