Osztrák kávéfajták

Kleiner Schwarzer, vagy Mokka az alapja az többi változatnak.

Großer Schwarzer,a nagy fekete a kis fekete (Kleiner Schwarzer) duplája.

Espresso - a tejet külön szervírozzák hozzá.

Doppelmokka, vagy Mokka Gespritzt - mokka konyakkal.

Verlängerter - ez egy kis fekete, amit „hosszú lére” eresztenek, hogy a csésze tele legyen.

Melange - fekete, kicsit hosszított kávé, habos meleg tejjel fele-fele arányban.

Franziskaner - Melange tejszínhabbal

Kaisermelange - mokka, felvert tojássárgájával és mézzel, vagy porcukorral meghintve.

Kleiner Brauner illetve Großer Brauner tejjel vagy inkább tejszínnel kevert változatai a feketének.

Cappuccino - erős kávé, sok tejjel,habosítva, csokireszelékkel megszórva.

Einspänner - habos kávé, erősre főzve, üvegpohárban tálalják, tejszínhabbal a tetején.

Eiskaffee - jeges kávé, alapja a jó vaníliafagylalt, amit jéghideg, erős feketével öntenek le és tejszínhabbal koronáznak meg.

Fiaker - dupla espresso, porcukor,sok tejszínhab, cseresznyepálinkával

Kaffee verkehrt - több tej mint kávé.

Maria Theresia - nagy mokka, narancslikőrrel,tejszínhab, porcukor.

Mokkasino - egyharmad espresso, egyharmad kakaó,egyharmad tej.

Mozart - nagy mokka, cherry brandyvel és tejszínhabbal.

Obermaier - nagy mokka, aminek egy vékony réteg hideg tejszín van a tetején